Mites d’alimentació

Actualment, la preocupació per la salut s’està expandint cada cop a més àmbits, sobretot en el món de la gastronomia. Cada vegada més persones aposten per una dieta saludable i s’informen sobre els aliments que consumeixen. Es important conèixer aquestes creences per a la elaboració correcta de la planificació dels menús setmanals.

És important desmentir els mites i les llegendes que giren al voltant de l’alimentació, ja que no totes les creences populars són certes

La llet de vaca és indigesta

El pa integral engreixa menys que el blanc

És preferible el menjar sense gluten

Calen ‘superaliments’ a la dieta

La fruita engreixa després del menjar

És pitjor el sucre que el greix

Saltar-se un àpat aprima

Els llegums, un cop per setmana

Els aliments ‘light’ aprimen

Cal evitar la carn vermella

La doctora Mònica Montserrat, coordinadora de la unitat de dietètica i nutrició de l'Hospital de Bellvitge, desmunta 10 fal·làcies sobre alimentació i assegura "que hi ha molta confusió". Açí trobem les respostes.


Comentaris