Per a una dieta equilibrada, esta ha de proporcionar les calories necessàries i vuit nutrients essencials: proteïnes, calci, ferro i vitamines (A, B1, B2, niacina i C).
Si la dieta es variada i conté la quantitat suficient d'aquestes substancies, és molt probable que els altres nutrients necessaris també hi siguin en quantitats adequades.
Alguns consells bàsics son:
Les calories han de provenir dels glúcids en un. 55% o un 60%, dels greixos en un 30% o un 35% i de les proteïnes en un 5% o un. 10%.
Les proteïnes animals no han de passar del 40% del total.
La ingesta de greixos vegetals i de peix blau ha de ser més important que la de colesterol i greixos animals.
Ha de contenir una quantitat suficient de fibra vegetal, per afavorir el moviment de l’intestí, i una quantitat d'aigua i de minerals que compensi les pèrdues d'aquestes substancies.
La dieta ha de ser variada i agradable per no provocar rebuig.
A continuació hi ha una taula de nutrients per a facilitar la feina a l’hora de la creació del menú:
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada