Creació de menús

Per a una dieta equilibrada, esta ha de proporcionar les calories necessàries i vuit nutrients essencials: proteïnes, calci, ferro i vitamines (A, B1, B2, niacina i C). Si la dieta es variada i conté la quantitat suficient d'aquestes substancies, és molt probable que els altres nutrients necessaris també hi siguin en quantitats adequades. Alguns consells bàsics son: Les calories han de provenir dels glúcids en un. 55% o un 60%, dels greixos en un 30% o un 35% i de les proteïnes en un 5% o un. 10%. Les proteïnes animals no han de passar del 40% del total. La ingesta de greixos vegetals i de peix blau ha de ser més important que la de colesterol i greixos animals. Ha de contenir una quantitat suficient de fibra vegetal, per afavorir el moviment de l’intestí, i una quantitat d'aigua i de minerals que compensi les pèrdues d'aquestes substancies. La dieta ha de ser variada i agradable per no provocar rebuig. A continuació hi ha una taula de nutrients per a facilitar la feina a l’hora de la creació del menú:



Comentaris