Vocabulari d'aliments

La designació de València com a Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible en l’any 2017 és un fet sociocultural d’especial rellevància no sols pel que significa de punt de trobada dels representants de les ciutats que han subscrit el Pacte de Milà, sinó també perquè exemplifica la voluntat d’esdevindre una ciutat més justa i solidària, compromesa amb els objectius de reduir el malbaratament d’aliments, preservar la biodiversitat i mitigar els efectes del canvi climàtic, mitjançant un sistema sostenible de producció d’aliments.


L’alimentació sostenible s’entén com un concepte interdisciplinar que integra diverses àrees com la salut, l’educació, l’agricultura, els drets individuals i col·lectius, la planificació del territori, el comerç, la inclusió social, el transport, l’energia i el medi ambient. En eixe sentit, València assumeix la responsabilitat de liderar les bones pràctiques de gestió alimentària saludable i de l’ús sostenible dels recursos naturals, de fer compatible el creixement urbà amb la supervivència de productors de l’entorn i de buscar l’equitat social i econòmica.

Comentaris